Online poradna

Na dotazy odpovídá MUDr. Michal Mihula.

Vážení klienti, online poradna je určena pouze pro pacientky Našeho pracoviště. Omlouváme se, ale na ostatní dotazy nemůžeme z kapacitních a časových důvodů reagovat.



If you provide an Email you will receive a message, once your Question is Answered.
  • Samalova 15 března 2018
    Dobrý den mam jit na expertní kolposkopii a histologické ověřeni HSIL.jsem obednana do Havířova ale mesic ma pan Mudr dovolenou.Tak jsem se chtěla zeptat zda muzu k Vam?Mam velké změny na cipku a jsem zvtoho moc nervozni.Dekuji za odpověď.S pozdravem Samaliva

    Dobrý den. Samozřejmě ano. Prosím zavolejte nám v pondělí na tel. 773 528 100, domluvíme podrobnosti. Hezký den, Michal Mihula
  • Tereza 17 května 2017
    Dobrý den. Lékař mi diagnostikoval CIN III, mám se k vám objednat na konizaci. Ok. Říkal, že změny jsou plynulé a v řádu několika let. Jak je tedy možné, že žena, jako já, chodící na pravidelné roční prohlídky, má najednou hned CIN III, Nemělo by to jít jedno po druhém? CIN I, CIN II… ? Děkuji za odpověď.

    Dosud bez odpovědi.
  • Kateřina P. 17 května 2017
    Dobry den,pristi tyden u vas podstoupim zakrok a chci se zeptat zda muzu po zakroku ridit.Dekuji za odpoved.

    Dosud bez odpovědi.
  • Adriana 30 dubna 2017
    Dobrý den, mam podstoupit konizaci s vysledky cin3. Žiji v zahraničí ale ráda bych tuhle operaci podstoupila v Čr. Můj gynekolog pan Slezák z polikliniky v Ostravě- hrabůvce tento zákrok neprovádí ale doporučil Vás. Chtěla bych se zeptat jak dlouho je čekací doba a na kolik asi vyjde operace se všim všudy od samoplatce. Předem děkuji za odpověď.

    Dosud bez odpovědi.
  • adriana 29 dubna 2017
    Dobrý den, mám podstoupit konizaci čípku s výsledky cin3. Žiji v zahraničí a ráda bych ale tohle vyšetření absolvovala v Čr. Můj gynekolog je pan Slezák z nemocnice v Ostravě- Hrabůvce a boužel tenhle zákrok neprovádí, bylo mi však doporučeno jít k Vám. Chtěla jsem se tedy zeptat zda to není problém, případně jak dlouha je čekací doba. A jak se asi pohybuje částka pro samoplatce.Děkuji za odpověd’

    Dosud bez odpovědi.
  • Lenka 22 dubna 2017
    Dobry den Jsem po biopsii od listopadu 2016 a konizace mela byt provedena jiz v lednu . Me vysledky byly cin 3. Jen bych chtela vedet co muze nastat. Zda mam konizaci podstoupit ci ne.Dekuji

    Dosud bez odpovědi.
  • Taťana 31 května 2016
    Dobrý den, zcela náhodou jsem zaslechla rozhovor dvou žen, který vzbudil mou pozornost. Velice se omlouvám za svůj dotaz, který zcela nesouvisí s gynekologickou diagnozou, ale zařízením-laisrem ve Vaši ordinaci. Je mi přes 50 let. Od 16 let mám potíže s inkontinencí (úraz páteře), která se po porodech vystupńovala. V posledních 7 letech mám poměrně často zánět močového měchýře (prý tenká stěna). Teto stav mne omezuje nejen při sportu, ale i v běžném životě. Mohu Vás požádat o konzultaci? Děkuji za odpověď :).

    Dobrý den, stran laserových zákroků Vás odkazuji na stránku www.laseroveosetreni-ostrava.cz, kde se dozvíte podrobnější informace. Před každým event. ošetřením preferujeme konzultaci s vyšetřením, kdy zvážíme vhodnost ošetření pro konkrétního pacienta. Zcela jistě se můžete objednat, nejlépe na tel. 773 528 100. Hezký den, Michal Mihula
  • séni 9 května 2016
    Dobrý den, dostala jsem od svého gynekologa žádanku na vyšetření čípku a na ono vyšetření mě poslal na vaši ambulanci. Jako důvod požadavku mám na žádance napsáno: vyšel HSIL – CIN II, punch b. neg., cytolog chtěl HPV test- Aptima byla posit. Prosím kontrolu čípku s navržením postupu, díky. Já jsem se tedy chtěla zeptat, ještě než se objednám, zda se bude jednat rovnou o konizaci, či o jiné vyšetření? Jsem momentálně v 15. týdnu těhotenství a zároveň bych se tedy chtěla zeptat, zda by vyšetření mohlo nějak mé těhotenství ovlivnit? Předem moc děkuji za odpovědi

    Dobrý den, s největší pravděpodobností půjde jen o vyšetření, které Vaše těhotenství nijak neovlivní. Nemusíte mít obavy. Hezký den, Michal Mihula
  • Martina 19 dubna 2016
    Dobrý den, včera jsem byla na konizaci u MUDr. Mihuly. Chtěla bych tímto všechny ženy a dívky, které čeká tento zákrok uklidnit, že se opravdu nemusí ničeho bát. Zákrok je krátký a neucítíte žádnou bolest. Pan doktor je moc šikovný a hodný. Moc Vám děkuji pane doktore (i Vaši asistentce) za Váš přístup a uklidnění.

    Dobrý den, děkujeme za pochvalu, jsme moc rádi. Hezký den, Michal Mihula
  • Lenka 6 dubna 2016
    Dobrý den, před týdnem v úterý jsem u Vás absolvovala konizaci (opravdu bezbolestnou a trvající jen 10 min.)a ráda bych zeptala na několik věcí. 1.celý minulý týden bylo vše bez problémů. V práci jsem si vzala volno. Mám sedavé zaměstnání, tak jsem se od pondělí tohoto týdne vrátila do pracovního procesu (bohužel dojíždím do zaměstnání MHD cca 60min.). Od včerejška jsem začala pociťovat bolesti v podbřišku a během včerejšího dopoledne měla i slabé krvácení (předtím jen nažloutlý výtok).Dnes už krvácení zmizelo, ale bolest v podbřišku zůstává. O zánět se asi nejedná, protože výtok už nemám téměř žádný. Od neděle jsem také začala na noc používat čípky Cicatridina. Může být bolest způsobena dlouhým dojížděním, nebo nesnášenlivostí k čípkům? 2. Můj další dotaz se týká užívání Utrogestanu. Před konizací jsme se s přítelem snažili asi rok o miminko a Utrogestan jsem užívala téměř rok. Bez něj nemenstuuji. Mám v jeho užívání pokračovat, nebo si mám v rámci hojení čípku dát jeden měsíc pauzu a menstruaci vynechat? 3. Po zahojení čípku plánujeme umělé oplodnění (je mi už 33 let). Je možné umělé oplodnění podstoupit již po 3 měcících od zákroku, pokud bude vše v pořádku, nebo je vhodné počkat delší dobu. Omlouvám se za tolik dotazů, ale po zákroku jsem se ze samé radosti, že už to mám za senbou, zapomněla zeptat :-).

    Dobrý den, bolesti v podbřišku typické nejsou a je jistě vhodné vyšetření lékařem. Co se týče Utrogestanu, nepovažuji jej za lék na řešení neplodnosti. Tak, jak popisujete Vaše potíže se zdá, že máte problém s ovulací a ta není nijak Utrogestanem ovlivněna. Vhodné jsou špíše preparáty typu Nosifol či Inofolic. To je však v režii Vašeho gynekologa, do toho já se vměšovat nemohu. Stran hojení čípku užívání Utrogestanu nemá žádný vliv. Hezký den.Michal Mihula
  • Pavla 26 února 2016
    Dobrý den pane doktore. Jsem 3. den po konizaci ve Vaší ambulanci. Kojím už 8 měsíců (bez menstruace). Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že mi konizace „rozjela“ menstruaci, nebo se možná stalo, že den po zákroku se mi shodou náhod vrátila? Celý den po zákroku jsem totiž opravdu jen špinila, ale následujícího večera jsem začala více krvácet a k tomu se mi přidaly klasické doprovodné věci jako bolest břicha, bolest v kříži, atd., které mám vždy, když menstruuji. Krvácení postupně zesilovalo a dnes 3. den opět začíná slábnout.Žádnou fyzickou námahu jsem neměla, snažím se být co nejvíce v klidu… Děkuji za odpověď!

    Dobrý den, nepravidelnosti v krvácení po konizaci jsou běžné. Jakékoliv netypické potíže, silné krvácení, bolesti atd. je vždy nutno posoudit při lékařském vyšetření. Hezký den. Michal Mihula
  • Pavla 10 února 2016
    Dobrý den, za dva týdny budu ve Vaší ambulanci podstupovat konizaci. Z předchozích otázek a odpovědí jsem se dozvěděla, že po zákroku nesmím zvedat nic těžkého. Mám 8 měsíční miminko, takže s tím zvedáním mám problém… Můj dotaz tedy zní, zda je možné, aby si manžel vyřídil na první dny po zákroku tzv. „paragraf“ – ošetřování člena rodiny? A pokud ano, vypisujete jej vy, nebo jiný můj lékař? Děkuji předem za odpověď.

    Dobrý den, paragraf lze v určitých případech vyřídit, ale doba, po kterou je nutné se šetřit je minimálně 14 dnů a na to paragraf nestačí. Doporučuji požádat o pomoc další členy rodiny. Hojení se opravdu ošidit nedá. Hezký den, Michal Mihula
  • eva 29 září 2015
    vazeny pane doktore byla jsem u vas na konizaci vysledky nebyli az tak dobre chtela jsem se zeptat zda by bylo mozne nechat si odebrat delohu i vajecniky je mi 48 let tak snad by to nebyl zadny problem mluvila jhsem o tom i s manzelem zase se strachovat jestli se to objevy nebo ne tak si myslim ze by bylo lepsi dat pryc

    Dobrý den, odstranění dělohy Váš problém nemusí vyřešit, HPV virus si může najít jinou lokalitu, kde bude působit a může zde opět tvořit přednádorové či nádorové změny. A jejich záchyt a ošetření je problematičtější než na děložním čípku. Proto operaci nedoporučuji a vhodné je pouze pravidelné sledování. Hezký den. Michal Mihula
  • Boo 2 září 2015
    Dobrý den, jsem vaši pacientkou a léčim se na endometriozu. Pred třemi lety jste mi velmi pomohl kvalitním chirurgickým zákrokem, při kterém jsem bohužel přišla o levý vaječníky a část pravého. Rozsah byl celkem velký. Vše je v pořádku, jen během menstruace mám velmi silné bolesti v místech odstraněné ho vaječníku, které jsou roztažené po cele levé straně břicha až do zad. Naprosto me to vyřadí z provozu a ibalgin mi nezabírá. Vím, ze operace na přetržení možných srůstů by byl další zákrok, o který nestojím a nemusí se zadařit. Existuje lék, který by byl přímo vhodny k těmto bolestem, abych nebrala pořad dokola léky, které stejně nezabirají. Předem děkuji za radu a za vynikající léčbu.

    Dobrý den, nemůžu Vám poradit tak jednoduše přes internet. Rozhodně doporučuji návštěvu a vyšetření, při kterém se pokusíme najít nejlepší řešení. Hezký den, Michal Mihula
  • Eva 8 června 2015
    Dobrý den, přes rok jsem po konizaci u pana MUDr. Mihuly a připojuji se s pozitivní zkušeností. Vše šlo dobře a pan doktor je moc šikovný. Na doporučení své gynekoložky jsem se nechala posléze očkovat Silgardem. Do otěhotnění jsem stihla dvě dávky. Nyní jsem čerstvě po porodu a třetí dávku bych měla stihnout do 25.6., aby to bylo v rámci 1 roku. Můžu se nechat naočkovat když jsem v šestinedělí a kojím? Předem děkuji za odpověď.

    Dobrý den, děkujeme za Vaši pochvalu. Aplikace Silgardu v době šestinedělí a kojení je povolená a bezpečná. Hezký den, Michal Mihula